Buma/Stemra

Regel het via Easybookings

Gebruikt u muziek tijdens uw evenement? Dan heeft u hiervoor toestemming nodig van Buma/Stemra. Easybookings heeft een licentie en mag namens Buma/Stemra dit geld incasseren. Voor u een zekerheid dat u achteraf niet meer voor onverwachte kosten komt te staan.

Easybookings brengt bij de verkoop van artiesten standaard een op het Algemeen Tarief van Buma gebaseerd percentage van de gage/uitkoopsom in rekening. Door betaling daarvan, rekent u een voorschot af op de uiteindelijk aan Buma verschuldigde licentievergoeding. De totaal voor uw evenement verschuldigde licentievergoeding wordt op basis van het Algemeen Tarief berekend. Als deze licentievergoeding hetzelfde is als het betaalde voorschot, dan is daarmee de vereiste toestemming geregeld. Blijkt de licentievergoeding achteraf hoger dan het voorschot, dan dient u het verschil aan Buma te voldoen. Ook verzorgt Easybookings voor u de opgave van de gebruikte muziekwerken. Zo kan Buma geïncasseerde vergoedingen nog nauwkeuriger uitkeren.

Muziek is het geestelijk eigendom van componisten en tekstschrijvers. Wie deze muziek wil gebruiken, hoort daar een vergoeding voor te betalen. Buma/Stemra incasseert en verdeelt deze vergoedingen voor aangesloten muziek-auteurs en -uitgevers. Buma gaat over het openbaar maken van muziek, zoals liveoptredens, muziek in de supermarkt of horeca en radio- en tv-uitzendingen. Stemra gaat over het verveelvoudigen van muziek. Denk aan cd’s en dvd’s. Samen regelen Buma en Stemra andere toepassingen, zoals muziek op internet.

Voor muziekgebruik op podia en tijdens evenementen geldt een tarief gebaseerd op de recette. U betaalt een klein percentage van de bruto-ontvangsten uit bijvoorbeeld entreegeld, subsidies en sponsorgeld. Als er geen sprake is van een recette, dan stelt Buma het tarief vast op basis van het totaalbedrag aan gages of de uitkoopsom. Verder is de omvang van de ruimte waar de muziek te horen is van belang voor uw betaling.

Wilt u meer informatie over regelingen en tarieven?

Bekijk hier onze Buma brochure.

buma-brochure-easybookings

Keuze uit ruim 2.000 Artiesten, Groepen, Shows & Acts – Jaarlijks verzorgen wij 3.000 boekingen door heel Nederland.