Tavares

Tavares is een Amerikaanse R&B-, disco- en soulgroep. De band bestaat uit de vijf broers Tavares uit New Bedford, Massachusetts.Tavares

De broers Tavares begonnen op te treden in 1963 als “Chubby and the Turnpikes”, toen de jongste broer dertien jaar was. Hiervoor zongen de broers met hun vader terwijl hij hen met zijn gitaar begeleidde. Hij zong Kaap-Verdiaanse wereldmuziek. Dat veranderde toen (stief)broer John zijn platenspeler met Temptations- en Four Tops plaatjes huize Tavares in droeg. Jarenlang traden ze eerst als “Chubby and the Turnpikes” op om in 1971 na een tournee in Italië hun familienaam als groepsnaam te nemen.

Tijdens die tournee waren Lola Falana en Leroy Gomez ook mee, waarbij de laatste in Europa achterbleef. In 1973 tekende de band bij Capitol Records, waarna ze hun eerste hit scoorden (Check it Out). Tijdens de opnames van hun eerste album deed ook broer Victor (geboren 4 mei 1947) nog mee, maar hij stapte niet veel later uit de groep.

1975 werd een goed jaar voor de band; ze maakten een album met daarop de hits Heaven Must Be Missing an Angel, een nummer 1 hit in meerdere landen en Don’t Take Away The Music. Doordat veel van hun hits een R&B-achtergrond hadden, gaf dit de groep het imago van een disco-act. Dit imago werd nog versterkt toen Tavares meewerkte aan de soundtrack van de film Saturday Night Fever uit 1977. De groep nam het nummer More Than a Woman (oorspronkelijk van de Bee Gees) op, wat in Nederland geen hit werd. De soundtrack was echter zeer succesvol. Het leverde Tavares hun enige Grammy Award op.

http://www.youtube.com/watch?v=uHCbRmEiY18

Op hun latere albums verdween de disco-invloed enigszins, maar daarmee verdween ook het grote succes. Begin jaren 80 verliet Tavares Capitol Records om te tekenen bij RCA. In 1983 verliet Ralph Tavares de groep, en broer Victor verving hem een aantal jaar tijdens de zogenaamde ‘remixen’ van Ben Liebrand, verdween weer en ook Tiny vertrok in de jaren 90. De andere drie broers bleven toeren. In januari 2009 keerde Tiny echter weer terug naar de groep. Zo traden ze met zijn vieren op in de Heineken Music Hall en in Brummen (op dezelfde dag!) en gaven een interview bij het tv programma Praatjesmakers. Afkomstig uit New Bedford, een voorstad van Boston zijn ze regelmatig te vinden in de plaatselijke podia. Zo traden ze op 20 augustus 2011 op om hun vader Felicano ‘Flash’ Tavares te eren, waarbij zelfs broer Victor het podium weer opklom om zijn hit met Tavares Check it Out te zingen.

Op 12 juni 2012 zal de solo cd van Chubby Tavares gelanceerd worden.

Tavares boeken
Bel ons gratis wanneer u vragen heeft, of een offerte wilt aanvragen, beschikbaarheid wilt weten of direct wilt boeken.

Vanaf  19.950,-

Offerte aanvragen
0800 - ARTIEST of 0800 2784378
Keuze uit ruim 2.000 Artiesten, Groepen, Shows & Acts – Jaarlijks verzorgen wij 3.000 boekingen door heel Nederland.