Kraak & Smaak

Kraak & Smaak is een trio muziekproducers uit Leiden en bestaat in de kern uit Oscar de Jong, Mark Kneppers en Wim Plug.Kraak & Smaak

In 2003 worden een eerste paar singles uitgebracht op het Britse label Jalapeno Records. Interesse van de bekende Radio One DJs Annie Nightingale en Pete Tong leidt tot de nodige airplay en het opnemen van een DJ guest mix voor de BBC. Remixen voor Engelse artiesten als bijvoorbeeld Mark Rae, en dj tours door de VS en Australië volgen snel.

Het debuut album ‘Boogie Angst’ wordt in 2005/6 uitgebracht in Engeland, de Benelux en Japan, en er wordt een volledige band geformeerd om naast het DJ’en ook live te kunnen spelen. Gedurende 2006/7 wordt menig groot festival aangedaan, o.a. Pinkpop, Sziget, SXSW, Miami’s WMC, Bonnaroo, het Coachella festival en het Australische Good Vibrations. Ook volgt een kleine clubtour in de VS en wordt er een aantal keren in het voorprogramma gespeeld van Faithless. Onder andere door de support van Jason Bentley (KCRW) wordt het album opnieuw uitgebracht in de VS door Quango Music, en verschillende nummers vinden hun weg in Amerikaanse televisieseries als Grey’s Anatomy, Men in Trees en What About Brian?

“The Remix Sessions” wordt gereleased begin 2007 en bevat o.a. remixes voor Jamiroquai en Kruder & Dorfmeister. Op het album staat ook Kraak & Smaak’s cover van ‘Man Of Constant Sorrow’, bekend van de O Brother, Where Art Thou? film door the Coen brothers.

In 2008 wordt het officieel tweede album uitgebracht, ‘Plastic People’, opnieuw ook in de VS, door Ultra Records. De eerste single, ‘Squeeze Me’, met UK zanger Ben Westbeech, wordt een hit in Nederland en doet het wereldwijd goed op zowel de radio en als videoclip. Daarnaast wordt de track gebruikt in een grote tv reclame van de Rhapsody, een grote download service in de VS. De ‘flip book’ video, geregisseerd door de Nederlander Andre Maat, krijgt ook de nodige aandacht van US celebrity blogger Perez Hilton (die de muziek van K&S omschrijft als ‘Amy Winehouse meets Moby’) en rap artiest / producer Kanye West en ontvangt ook een aantal prijzen. Top BBC Radio 1 dj Annie Mac vraagt de mannen om de van haar bekende ‘minimix’ op te nemen.

Het internationaal befaamde dance magazine IDJ omschrijft Kraak & Smaak als “Must see act”, naast grote namen als Chemical Brothers, Moby en The Prodigy. Daaropvolgend speelt Kraak & Smaak in 2008 op de Glastonbury, Bestival, Bloom, Lovebox, The Big Chill festivals in Engeland, het Rothbury Music Festival in de VS, Lowlands in Nederland en opnieuw het Sziget festival. Gedurende hun langere tour door de VS doet men een optreden bij Jimmy Kimmel Live! op ABC television. Begin 2009 wordt het door de EU gesponsorde European Border Breakers Award gewonnen, naast Adele.

In 2009 en 2010 volgen nieuwe dj en live tours, met nation-wide shows in clubs en op festivals als Ultra Music Festival in Miami, Rothbury, Coachella, Detroit Movement, Wakarusa in Arkansas. Nieuwe remixen volgen voor o.a. Sander Kleinenberg, Sam Sparro, Fedde le Grand, Maxwell en Darwin Deez.

K&S’s derde album ‘Electric Hustle’ komt uit in 2011, met vocale gastbijdragen van Romanthony, Lee Fields, UK Bluesman John Turrell en de Nederlandse zangeres Janne Schra. De setup single – Dynamite – wordt ‘most added electronic record’ op American college radio – daarmee Daft Punk verslaand. De volgende single Let’s Go Back feat. Romanthony wordt een bonafide clubhit met specialistische radio play in de UK, Duitsland, Italië and Holland en een topnotering op ‘s werelds #1 dance music webshop Beatport.com.

Naast de weer enkele shows op toonaangevende Europese festivals als (opnieuw) Glastonbury en Exit, wordt er ook verder aan de remixreputatie van K&S gewerkt, met als hoogtepunten herbewerkingen van Moby, Aretha Franklin, Imelda May en Caro Emerald. Een en ander krijgt z’n beslag in het mixalbum Mixed Feelings (2012), een compilatie van op dat moment recent nieuw eigen en remixwerk.

Vanaf najaar 2012 wordt de weg ingezet naar het nieuwe album (‘Chrome Waves’), nu definitief te verschijnen in oktober 2013.

Kraak & Smaak boeken
Bel ons gratis wanneer u vragen heeft, of een offerte wilt aanvragen, beschikbaarheid wilt weten of direct wilt boeken.

Vanaf  3.750,-

Offerte aanvragen
0800 - ARTIEST of 0800 2784378
Keuze uit ruim 2.000 Artiesten, Groepen, Shows & Acts – Jaarlijks verzorgen wij 3.000 boekingen door heel Nederland.