Jan Rietman

Jan Rietman is een NederlanJan Rietmandse muzikant en radio- en televisepersoonlijkheid. Hij werd geboren in Doetinchem, spijbelde van school om bij de band Moan te kunnen spelen en later bij Long Tall Ernie & The Shakers, Unit Gloria en Rainbow Train.

In 1977 verplaatste hij z’n Jan Rietmand Band vanuit het rokerige kroegcircuit naar Hilversum waar hij z’n eigen radioshow kreeg bij de NCRV, Los Vast. Hij gaf artiesten de kans om hun nieuwe singles te promoten en interviewde grote namen als ABBA en Madonna. Met z’n band werkte hij samen met diverse bekende artiesten, van Anita Meijer tot Nashville’s Emmylou Harris en van Donny Osmond tot Fats Domino.

Ook werd Jan Rietman vast onderdeel op de televisie, in shows als De Surpriseshow, de Soundmixshow en Moppentoppers en behaalde hij successen met z’n solo-albums zoals Don’t shoot the Pianoplayer en Open Book, en singles als Fast & Friendly en Ma Ga Niet Weg.

Jan Rietman is ook te boeken met The Rock ’n R’Allstars: De leukste rockband van Nederland.
De line-up bestaat uit: Marga Bult, Jan Rietman, Jacques Kloes, Dany Lademacher, Jan Tuyp, Ton Op ’t Hof, Jan Kooper en Albert Deinum.
Deze muzikanten hebben één gedeelde passie : Rock ’n Roll.

Jan Rietman boeken
Bel ons gratis wanneer u vragen heeft, of een offerte wilt aanvragen, beschikbaarheid wilt weten of direct wilt boeken.

Op aanvraag

Offerte aanvragen
0800 - ARTIEST of 0800 2784378
Keuze uit ruim 2.000 Artiesten, Groepen, Shows & Acts – Jaarlijks verzorgen wij 3.000 boekingen door heel Nederland.