Grant and Forsyth

Het sympathieke Engelse duo Grant & Forsyth, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de meest prominente ‘country’-act van Europa. In 1990 verscheen de eerste uit een serie van een aantal inmiddels Grant & Forsythlegendarische “Country Love Songs” CD’s die alle met gouden en, twee zelfs, met platina platen werden bekroond.

Julie Forsyth geboren op 4 april 1958 doorliep in Londen de toneelschool. Daarna werkte ze als fotomodel en gaf Engelse les voor Franse en Duitse radio- en t.v.- stations. Haar plaatdebuut maakte ze op een LP “Cosmic Wheels” van Donovan. Ook schreef Julie schitterende composities, zoals het nummer “Go”, waarmee Scott Fitzgerald de tweede plaats behaalde tijdens het Eurovisie Songfestival in 1988.

Dominic Grant, geboren op 21 augustus 1949 in Londen, volgde een opleiding aan de Kunstacademie voordat hij tot een popgroep toetrad. Hij werkte enkele jaren in Rome als sessiemuzikant, keerde terug naar Engeland en kwam via Guys ‘n’ Dolls weer in het muzikale nieuws.

Julie Forsyth en Dominic Grant begonnen samen hun showbizz carrière in 1974 toen zij werden uitverkoren deel te nemen in de nieuwe vocale groep Guys ‘n’ Dolls. Met hun debuutsingle “There’s A Whole Lot Of Loving “ behaalde ze meteen de zevende plaats in de Top 40. De opvolger “You’re My World” bereikte zelfs een nummer 1 notering en hits als “Mamacita”, “You Don’t Have To Say You Love Me”, “Angel Of The Morning” en “How Do You Mend A Broken Heart” volgden elkaar snel op.

In de loop der jaren veranderde de groep van samenstelling. In het midden van de jaren tachtig bleven Julie en Dominic over en sindsdien treden zij op onder de naam Grant & Forsyth en werd Nederland  hun tweede vaderland.

Alle CD’s met een ‘Country’ tintje die daarna volgden werden een ongekend succes. Vandaar in 2005 het logische gevolg met hun nieuwste CD “The Most Beautiful Country Love Songs”, een album dat al vele zéér positieve reacties heeft opgeleverd!

Door keihard werken en grote vastberadenheid hebben ze hun niet geringe muzikale kwaliteiten kunnen ontplooien tot een ongekend succes. Toch blijven ze hun muzikale bestaan op een uiterst gezonde manier relativeren. “Wij zijn blij met ons succes, maar onze kinderen blijven het belangrijkste in ons leven”.

Grant and Forsyth boeken
Bel ons gratis wanneer u vragen heeft, of een offerte wilt aanvragen, beschikbaarheid wilt weten of direct wilt boeken.

Vanaf  5.350,-

Offerte aanvragen
0800 - ARTIEST of 0800 2784378
Keuze uit ruim 2.000 Artiesten, Groepen, Shows & Acts – Jaarlijks verzorgen wij 3.000 boekingen door heel Nederland.