DJ Yorit

DJ Yorit (Jorrit ter Braak) is geboren op 7 augustus 1980 in Leidschendam en woont inmiddels al een tijd in Delft. Toen hij in zijn jeugd begon met draaien was dat vooral Hardcore en DJ YoritBreakbeat. DJ Higgens is degene die hem de eerste kneepjes van het vak heeft geleerd. Er werd toen nog geen geld verdiend met draaien, maar al ’t geld wat ergens anders mee verdiend werd ging naar de platenzaak.

Na de middelbare school begon het eerste avontuur, Gran Canaria. Drie maanden per jaar en 5 zomers lang stond hij te draaien in Discotheek “Life” in Playa Del Ingles. Dit was geen Hardcore meer, maar gewoon de commerciële dingen die de toerist graag wou horen. De Zomer van 2001 bracht hem in contact met DJ Maurice die toen bij de Après Skihut in Rotterdam werkte. De Skihut werd thuisbasis van DJ Yorit. Elke vrijdag en zaterdag stond hij in de Grote Après Skihut en doordeweeks nog een paar dagen in de Kleine Après Skihut tot begin 2005.

In Augustus 2002 kwam de eerste productie uit met de naam Summerlove “Remember”. Deze plaat, gemaakt samen met DJ Maurice, heeft de hitlijsten in Nederland gehaald met als hoogste plaats 43 in de mega top 50!! Tevens stond het nummer op diverse compilatie cd’s en werd het gebruikt voor de tune van het TV programma “Door ’t Lint” op SBS6. In het buitenland was de plaat een paar jaar later een veel groter succes! Voor optredens zijn Portugal, Rusland, Roemenië, Zweden en Spanje aangedaan. In 2005 heeft de samenwerking met een Duitse producer geleid tot de nummer 1 positie in Spanje, gezongen door een nieuwe artiest David Tavare – “Summerlove”.

Na drie jaar bij de Après Skihut te hebben gedraaid werd het toch tijd voor iets nieuws. Na een groots afscheid in de skihut is DJ Yorit freelance gaan draaien en dat gaat erg goed. Diverse producties zijn al voorbij gekomen zoals bijvoorbeeld “Dat ben jij” (samen met Starkoo) en “First Rebirth” en “Welcome to my World”.

“First Rebirth” (2007) is de plaat die DJ Yorit op het Museumplein in Amsterdam heeft gebracht met koninginnedag op het podium van Radio 538. Dit was toch altijd wel een droom en zeker 1 van de hoogtepunten van de carrière tot nu toe.

DJ Yorit boeken
Bel ons gratis wanneer u vragen heeft, of een offerte wilt aanvragen, beschikbaarheid wilt weten of direct wilt boeken.

Vanaf  695,-

Offerte aanvragen
0800 - ARTIEST of 0800 2784378
Keuze uit ruim 2.000 Artiesten, Groepen, Shows & Acts – Jaarlijks verzorgen wij 3.000 boekingen door heel Nederland.