Candy Dulfer

Speelt saxofoon sinds haar zevende, start de band Funky Stuff op haar veertiende, brengt haar eerste album wereldwijd uit op haar negentiende, en tourt over de hele wereld sinds haar Candy Dulfertwintigste. Heeft opgenomen en opgetreden met artiesten als Prince, Dave Stewart (Eurythmics), Van Morrison, Maceo Parker, Sheila E., Mavis Staples, Beyoncé, Lionel Richie, Pink Floyd, Chaka Khan, David Sanborn, Larry Graham, Marcus Miller, Aretha Franklin, Jimmy Cliff, George Duke, Blondie, Jools Holland, Jamie Cullum, Angie Stone, Tower of Power, The Time, Alan Parsons, Fred Wesley, Pee Wee Ellis, Joey DiFrancesco, Jonathan Butler, en vele anderen. Ook in Nederland is Candy Dulfer een veelgevraagde gast bij artiesten en groepen als Bløf, Brainpower, Soulvation, Ronald Molendijk, Trijntje Oosterhuis, Kane, Erick E, Berget Lewis, Moon Baker, Kasper van Kooten, en vele anderen.

‘Lily was here’ – haar eerste samenwerking met ex-Eurythmics Dave Stewart – is in 1989 een nummer 1 hit in heel Europa, in 1999 werken ze nogmaals samen voor de soundtrack van de Robert Altman film ‘Cookie’s Fortune’, in 2000 is Dave Stewart te gast tijdens de opnamen van Candy’s live CD/DVD, en in 2002 touren ze samen door Europa met zijn nieuwe project Da Univerzal Playaz, featuring reggae-legende Jimmy Cliff.

Van haar debuutalbum ‘Saxuality’ (1990), opgenomen op haar negentiende, zijn wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht, en het album werd genomineerd voor een Grammy Award. Haar vierde album ‘For the love of you’ is in 1997 een grote hit in de USA en verblijft ruim veertig weken in de Billboard hitlijst. Candy heeft wereldwijd inmiddels ruim tweeëneenhalf miljoen CD’s verkocht.

Met Prince verschijnt ze in de ‘Partyman’ video, is ze te horen op de soundtrack van ‘Graffiti Bridge’ en treedt ze op tijdens de speciale jubileumuitzending van de Amerikaanse hitshow ‘Saturday Night Live’. In 1998 en 2002 tourt ze opnieuw met hem en is ze te horen op zijn 3-CD live box set ‘One Nite Alone… Live!’ en op zijn album ‘Xpectation’ dat begin 2003 via zijn website verschijnt.

In 2004 speelt Candy Dulfer met Prince tijdens zijn grootschalige Musicology Tour, waarbij ze meer dan negentig concerten geven in uitverkochte zalen door heel Amerika voor in totaal anderhalf miljoen enthousiaste fans. Voor de start van de tour speelt ze met Prince en Beyoncé tijdens de uitreiking van de prestigieuze Grammy Awards en ook treedt ze op met Prince in de ‘Tonight Show’ van Jay Leno. Ze is ook prominent te horen – als saxofoniste en zangeres – op het album ‘Musicology’ van Prince, waaronder het duet ‘Life ‘O’ The Party’.

Op televisie is ze onder andere te gast in Jay Leno’s ‘Tonight Show’, ‘Good Morning America’, CNN’s ‘Showbiz Today’, ‘Saturday Night Live’, en The Arsenio Hall Show. Ook is ze te zien in alle grote televisieshows in Japan. In Europa is ze te gast bij ondere andere ‘Ohne Filter’, de Harald Schmidt Show en ‘Rockpalast’. De WDR maakt een speciale live-uitzending rond Candy waarin ze gasten als Van Morrison en Mavis Staples ontvangt.

Sinds begin jaren ’90 tourt Candy met haar eigen band Funky Stuff over de hele wereld. Van de Roxy in Los Angeles en de befaamde Bottom Line in New York tot de Blue Note clubs in Japan en het legendarische Montreux Jazz Festival in Zwitserland. Ze heeft opgetreden in Canada, Indonesië, Scandinavië en de Baltische staten, evenals concerten in San Remo en Perugia, Italië, het Gurten Festival in Bern, Zwitserland, het Nice Jazz en Vienne Festival in Frankrijk, Coleur Locale in Brussel en natuurlijk het North Sea Jazz Festival in Den Haag waar Candy de grootste zaal, de Statenhal, ruim dertien jaar tot de nok toe vult.

Candy’s nummer ‘Finsbury Park, Cafe 67’ (van haar album ‘Right in my Soul’) wordt in 2003 een grote hit bij de smooth jazz radiostations in de Verenigde Staten en in oktober bereikt het de nummer 1 positie in de R&R Smooth Jazz Chart – en wordt daarmee het meestgedraaide smooth jazz lied in de USA.

Haar tweede live album, ‘Live at Montreux’, verschijnt in 2005 op DVD en CD in het kader van een serie prestigieuze uitgaven van Eagle Vision uit het archief van het beroemde Montreux Jazz Festival.

In 2006 is Candy Dulfer speciale gast op het befaamde Berks Jazz Fest in de Verenigde Staten, gevolgd door meer shows in Amerika in juli samen met Jason Miles (bekend van zijn werk met Miles Davis) en begeleid door een band met daarin onder andere Candy’s Prince-collega’s Rhonda Smith en Chance Howard. Op veler verzoek keert ze in oktober opnieuw terug naar Japan voor een reeks concerten in de beroemde Blue Note clubs.

Tussen twee Amerikaanse tournees en diverse shows in Japan, trekt Candy in de zomer van 2007 langs Europese festivals met ‘Candy & Friends’, een reeks spectaculaire concerten met haar muzikale vrienden uit de hele wereld, waaronder speciale gast Rosie Gaines (bekend van Prince). Eerder in 2007 tourt Candy met Sheila E. door Europa, samen met Sheila’s all-female band C.O.E.D.

Candy’s album ‘Candy Store’ – haar debuut voor haar nieuwe platenmaatschappij Heads Up – verschijnt in de zomer van 2007. De enthousiaste reacties en lovende recensies stuwen het album naar de tweede plaats op de Billboard Jazz Contemporary hitlijst. In november bereikt ze voor de tweede keer de nummer 1 positie in de R&R Smooth Jazz hitlijst met haar single ‘L.A. Citylights’.

In 2007 gaat ook een andere langgekoesterde wens van Candy in vervulling met de start van haar eigen televisieprogramma, ‘Candy Meets’ – een reeks van zes intieme documentaires waarin Candy op locatie haar muzikale vrienden en helden bezoekt om te praten over hun carrières en liefde voor muziek. Te gast zijn Dave Stewart, Maceo Parker, Mavis Staples, Sheila E. en haar eigen vader Hans Dulfer. De reeks eindigt met een zeldzaam interview – en een spontane jamsessie – met Van Morrison.

In 2008 ontvangt ze de Gouden Harp voor haar bijzondere bijdragen aan de muziek in Nederland. Op veler verzoek toert ze opnieuw door Amerika en Japan. Verder speelt ze door heel Europa en treedt bovendien voor het eerst op in Zuid-Afrika, tijdens het beroemde Cape Town Jazz Festival. Tussen deze optredens door is ze regelmatig te gast als tafeldame bij het televisieprogramma ‘De Wereld Draait Door’.

In september 2008 is ze vier avonden te gast bij Lionel Richie tijdens het ‘Symphonica in Rosso’ spektakel in het Gelredome in Arnhem.

Candy Dulfer’s nieuwe album ‘Funked Up & Chilled Out’ verschijnt in april 2009. In 2013 maakte het grootschalige Nederlands publiek kennis met haar als jurylid van het vernieuwde X-Factor.

Candy heeft begin 2017 de cd “Together” uitgebracht en haar boek “Sax, Candy & Rock-‘n-Roll” kwam in oktober 2017 uit. Geschreven in samenwerking met Liddie Austin.

Candy Dulfer boeken
Bel ons gratis wanneer u vragen heeft, of een offerte wilt aanvragen, beschikbaarheid wilt weten of direct wilt boeken.

Op aanvraag

Offerte aanvragen
0800 - ARTIEST of 0800 2784378
Keuze uit ruim 2.000 Artiesten, Groepen, Shows & Acts – Jaarlijks verzorgen wij 3.000 boekingen door heel Nederland.