Brigitte Nijman

Brigitte studeerde in 1991 af aan de Academie voor Lichte Muziek in Hilversum. Direct na haar opleiding werd ze leadzangeres in de muziektheaterproductie Jeans 3,4 en 5. Bij het Brigitte NijmanOrkest van de Koninklijke Luchtmacht was Brigitte te zien in de Bevrijdingsshow ”On he Air”.

Sinds 1996 speelde ze onafgebroken in Musicals. In 1996/97 speelde ze in Evita ( alternate Evita) en als understudy Maria in de Vlaamse ”The Sound of Music”. In 1997/98 veroverde zij de rol van Sandy in de Nederlandse productie van Grease en daarna was ze te zien in de alom geprezen ”The Dancing Queens”, A Tribute to Abba, in het Amsterdamse ”Werkteater ” en als hoofdvoorstelling in het ”Broadway Theater ShowBizCity”.In 2000 werkte Brigitte wederom als soliste met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht in de theatershow ”Going Dutch” en naast Willeke Alberti in de Revue ”Meer dan Brood alleen”.

Tot 28 februari 2002 speelde Brigitte 3 x per week de rol van Grace Kelly in ”Grace” de musical. In hetzelfde jaar stond Brigitte samen met haar collega’s in Ahoy tijdens “Musicals in Concert”. In seizoen 2002/2003 speelde ze o.a Mia Farrow en Nancy Sinatra jr. in “Sinatra that’s life!”. Op televisie was zij o.a te zien in de series “Zo ken ik iemand” en “Luifel en Luifel” . Verder verleent Brigitte haar stem aan vele kinderseries w.o Bella in de Teleac serie “Tweenies”, Helena in Disney’s “Hercules” en Tuptim in “De koning en ik”.

Van augustus 2003 t/m juni 2004 was Brigitte te zien in een toneelstuk met liedjes; “Onder Ons” gemaakt Edwin de Jong in opdracht van de “De Zonnebloem”. In 2004 was Brigitte te zien in “Kunt U mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?” als Lidwientje Walg. Van januari t/m mei 2005 was Brigitte samen met oa Johnny Logan en met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht te zien in de theatertour “Songfestival in Concert”. In theaterseizoen 2005/2006 speelde ze Martha Bell in de musical Pietje Bell. En in 2006/2007 heeft ze een tour gedaan met Willeke Alberti, die haar vijftig jarig jubileum vierde in de theatervoorstelling “Goud”. Ze speelde oa de jonge Willeke. In seizoen 2007/2008 was ze te zien in het Musical Theaterconcert “Musical to the Max” met oa Tony Neef en Joke de Kruijf en in “A Tribute to the Bee Gees” een ode aan de popgroep The Bee Gees, dit was een theaterconcert.

Vanaf augustus 2008 deed ze een tour met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht daarbij mocht ze haar grote liefde bezingen:Het Nederlandse lied. In april en mei 2009 speelde ze in het M-lab, in de Musical No way to treat a lady, daarin nam ze de rol van Lara Steen voor haar rekening. Solo is Brigitte ook te boeken; Ze zingt dan uit Musicals en het mooiere Nederlandstalige repertoire. Maar wilt u het iets swingender is er altijd Songfestival repertoire (ze zong in de dweilpauzes 2 x 6 minuten bij de Toppers in 2009) en Abba Repertoire.

Brigitte Nijman boeken
Bel ons gratis wanneer u vragen heeft, of een offerte wilt aanvragen, beschikbaarheid wilt weten of direct wilt boeken.

Vanaf  1.995,-

Offerte aanvragen
0800 - ARTIEST of 0800 2784378
Keuze uit ruim 2.000 Artiesten, Groepen, Shows & Acts – Jaarlijks verzorgen wij 3.000 boekingen door heel Nederland.