Angelique Vanackere

Ze was te zien in Hollands got Talent 2010 en scoorde: Angelique VanackereAngelique Vanackere

Angelique is in Nederland geboren. Haar familie , oorspronkelijk textiel en confectie handelaren, hebben bij hun geboorte artistieke genen toebedeeld gekregen en het is dus ook geen wonder dat zijzelf ook artistiek is getalenteerd. Haar overgrootmoeder was een sopraan en zowel haar grootvader (lyrisch tenor) en grootmoeder waren schilders in hart en nieren ook al nam de familiezaak in het dagelijkse leven de meeste tijd in beslag.

Haar moeder, Henriette, is al 30 jaar actief als jazzangeres en de laatste 25 jaar schildert ze ook specialiserend in portretten met als resultaat exposities in geheel Europa.

Angelique zelf heeft over de hele wereld gereisd en heeft in Australie, Hawaii, Orlando, Monaco, Italie, Frankrijk en Mallorca gewoond. Tegenwoordig woont ze in Amsterdam.

Naast het zingen schildert Angelique ook zeer verdienstelijk en compliteert haar kunst met poezie. Ze spreekt zes talen: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits en Spaans.

Haar vocale training in Italie startte in Rome onder leiding van haar dierbare vriendin, sopraan en Napolitaanse Prinses Irma Capece Minutolo (vrouw van de overleden Koning Farouk van Egypte), daarna ging zij in Verona studeren onder Francesca Gibin, echtgenote van de beroemde overleden braziliaanse tenor Giovanni Gibin en later studeerde ze onder Luciano Mandara, de pianist van het Conservatori en de wereldberoemde Arena van Verona. Op de vroege leeftijd van 20 jaar behaalde Angelique hierna de semifinale in the international Pavarotti Voice Competition in Modena. Tijdens haar verblijf in Frankrijk studeerde ze onder orkestdirecteur en Directeur van het Conservatorium van Perpignan, Daniel Tosi. In Mallorca studeerde ze onder de orkestdirecteur van het Warschau Orkest  Antoni Gref. In Barcelona onder Dolores Caldea, en in Wenen, Oostenrijk, heeft ze lessen van de internationaal bekende coloratura Sylvia Gezsty mogen ontvangen na het participeren in haar  Masterclass in November of 2005.

In 2008 begon Angelique samen te werken met Rafael Nadal Senior, Mr. Nadal is een hoog gerespecteerd lid van de Mallorquin society en zowel Orkest Directeur als zeer bekwaam klassiek pianist. (Grootvader van tennisser Rafael Nadal) Angelique heeft ook internationaal opgetreden voor prive en officiele gelegenheden ( Italie, Frankrijk, Mallorca)

Om zichzelf aan het nederlandse publiek voor te stellen besloot Angelique in 2010 aan een geteleviseerde talentenjacht deel te nemen eindigende als finaliste in Holland’s got talent.

Als gevolg hiervan treed Angelique nu ook op in de weekeinden in de spectaculaire Gala Dinnershow “ Dreams live ” van Wentink Events en RTL en is ze te boeken als gastzangeres bij concerten.

 

Angelique Vanackere boeken
Bel ons gratis wanneer u vragen heeft, of een offerte wilt aanvragen, beschikbaarheid wilt weten of direct wilt boeken.

Op aanvraag

Offerte aanvragen
0800 - ARTIEST of 0800 2784378
Keuze uit ruim 2.000 Artiesten, Groepen, Shows & Acts – Jaarlijks verzorgen wij 3.000 boekingen door heel Nederland.