77 Bombay Street

De lichtvoetigheid van folk gekoppeld aan diepzinnige maar poppy composities en afgemaakt met een flinke dosis humor. Zo klinkt 77 Bombay Street. Of beter, dat benadert hoe ze 77 Bombay Streetklinken, want de vier Zwitserse broers zijn muzikaal niet voor één gat te vangen.

Zelf omschrijven de broers hun geluid als ‘The Beatles in hun jonge jaren die The Beach Boys ontmoeten na een nacht flink doorhalen’. Het is de muziek die ze hun hele leven al horen, gekoppeld aan hedendaagse invloeden en afgemaakt door hun persoonlijke eigenzinnigheid. De band bestaat uit Matt (zang/gitaar), Joe (gitaar), Esra (drums) en Simri-Ramon (bas) Buchli, die binnen een negenkoppige familie opgroeiden in het Zwitserse Bazel. Een stampvol huis waarin alle broers een slaapkamer deelden en waarbinnen het kroost door hun moeder van jongs af aan werd gestimuleerd om hun muzikaliteit te ontplooien en zo veel mogelijk op te treden. Zo trad het Buchli kwartet piepjong al op in ziekenhuizen, op straat, in bejaardenhuizen, op professionele podia en op locale evenementen. Het leven van de familie werd volledig op zijn kop gezet toen vader en moeder in 2001 naar het Australische Adelaide verhuisden en daarbij het hele gezin op sleeptouw namen. Hun adres aldaar: 77 Bombay Street.

Het Australische avontuur van de familie Buchli duurde slechts twee jaar en bij terugkeer in Zwitserland hadden de broers eigenlijk wel schoon genoeg van het leven in de grote stad. “We hebben op dat moment de mazzel gehad dat we een oud chalet van onze grootouders konden overnemen in het landelijke Scharans”, aldus drummer Esra. “Omringd door de bergen van het Graubünden district, is het een perfecte plek om te wonen en te spelen.” Dat de ruimte er beperkt was deerde hen niet. Het delen van de slaapkamer waren ze tenslotte gewend. Hoewel nog steeds muzikaal, duurde het vervolgens nog enige tijd voor de broers besloten met zijn vieren een band te vormen. Vanaf het moment dat die beslissing viel en de kelder van het chalet tot oefenruimte werd omgetoverd, ging het snel. Vernoemd naar hun tijdelijke woonadres in Adelaide, ging het viertal optreden en werd de ene na de andere bandcompetitie met twee vingers in de neus gewonnen. Per optreden nam de fanschare toe en groeiden liedjes als 47 Millionaires en The Long Way uit tot ‘geheime hits’.

Inmiddels zijn die hits in eigen land niet zo geheim meer. De Zwitserse radio pikte ze op, waarna 77 Bombay Street in eigen land een fenomeen werd. Het opnameproces van debuut Up In The Sky was ondanks de warme familieband her en der en stroef geheel. “Het is aan de ene kant fantastisch om muziek te kunnen maken met je broers”, aldus Simri-Ramon. “Aan de andere kant is het zenuwslopend. We schrijven alle vier en hebben ook allemaal een eigen idee hoe ‘ons’ liedje zou moeten klinken. Voordat we het daar over eens zijn, wordt er flink geruzied en dan gaat het hard tegen hard!” Die gezonde competitie zorgt er voor dat het werk van 77 Bombay Street per nummer verschilt. Soms voert jaren ’60 en ’70 rock invloed de boventoon, dan weer catchy (power)pop of wel akoestische folk. Maar steeds net even iets bijtender gemaakt door de scherpe randjes die de afzonderlijke broers er aan toevoegen en de onderlinge drang om elk liedje ‘eigen’ te maken. Diversiteit is in dit geval geen holle marketingterm, maar een onlosmakelijk deel van de ziel van 77 Bombay Street. De continue onderlinge spanningsboog vol botsende muzikale invloeden, maakt het 12 tracks tellende debuut Up In The Sky zo’n spannend geheel. Tegelijkertijd wordt elke track gekenmerkt door een bijna Spartaanse opbouw. Geen noot te veel, teksten zonder omhaal. Het onderlinge gekibbel levert messcherpe liedjes op, die zich zonder uitzondering direct in het hart van de luisteraar nestelen.

77 Bombay Street boeken
Bel ons gratis wanneer u vragen heeft, of een offerte wilt aanvragen, beschikbaarheid wilt weten of direct wilt boeken.

Op aanvraag

Offerte aanvragen
0800 - ARTIEST of 0800 2784378
Keuze uit ruim 2.000 Artiesten, Groepen, Shows & Acts – Jaarlijks verzorgen wij 3.000 boekingen door heel Nederland.